úterý 20. března 2018

Facts, Fakes, Fiction, Falsifications


Bojím se hexavakcíny, poradíte?
Lidicky, je tady někdo z rodičů, kteří nenaočkovali dítě hexavakcínou, ale nechali si očkování nějak rozdělit? Mám hrozný strach z vedlejších účinků, autismu a podobně, připadá mi to šílené narvat do takového tělíčka tolik jedu…děkuji za každou reakci.
Když jsem se ptala dětské lékařky, co si myslí o hexavakcíně, řekla mi, že je o ní přesvědčena jako o šetrné. Po krátké diskuzi a výměně argumentů mi řekla, že – farmaceutické firmy říkají, že šetrná je – ale reakce na ni často bývají. Na to mi řekla, že by se ani tolik nebála hexavakcíny, ale spíš vakcíny MMR. Na které jsou reakce šílené. A dokonce se začíná – už dost nahlas proslýchat – že právě tahle vakcína je za vzestupem epidemie autismu, který se v USA nabírá dost razantně na obrátkách.


Task: You have 15 minutes to browse the internet and find some reliable info on the dangers and benefits of vaccination. Then start the online discussion in the blog comments: try to help the stressed mother, and react to other comments. Try to be as much calm, logical and facts-based as possible.
You can use Czech or English in the discussion, as you prefer.

68 komentářů:

  1. Vaccines do cause autism (from Harvard study 2018). I dont think this is safe for your beloved child, in fact meat does the same so please make him also vegan:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Even better, make him go raw vegan!

      Vymazat
    2. Plants have feelings too, eat rocks instead

      Vymazat
    3. But if we do what will we use for bulindg our beautiful mansions by beach?

      Vymazat
    4. Dirt will do

      Vymazat
    5. Dirt has feelings too, how could you say something like that?

      Vymazat
    6. Promiňte, že ruším, ale mohli byste mi dát hlas v online anketě? zabere to jen minutku

      Vymazat
  2. Osobně bych se raději vakcinaci uplně vyhnul. Známá nechala své dítě očkovat a ted mu byla diagnostikována nějaká těžší forma autismu. Do té doby byl naprosto normální.

    OdpovědětVymazat
  3. You don't have to worry vaccines are safe. Acaording to a WHO (World Health Organization) any licensed vaccine is tested in multiple phases of trials before it is approved for use.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I would not trust any organisation that is controlled by illuminati, such as WHO. All they want is to give people autism to make them easier to control.

      Vymazat
    2. have you seen the tests yourself ? You know the rule "you only live once so don't trust anyone"

      Vymazat
    3. I have not seen the test, but it is possible to obtain them.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den maminky. Dnes jsem byla u doktora s malým a nechala ho očkovat proti klíšťatům... Příjdeme domu a malej celej zmodral a furt brečí!!!! Prosím o pomoc!

    OdpovědětVymazat
  6. I think that it's nonsence to inject this kind of injection to a child who is this young, it may die or be an autist, it's totally proven by science. Or maybe it will just get stupid and I'm just not willing to take the risk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I think that what you're saying is nonesense.

      Vymazat
  7. WHO is known for their uncritical support of pharmaceutical industry. htey just need to sell their vaccines.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Based on the extensive review presented, GACVS concluded that no evidence exists of a causal association between MMR vaccine and autism or autistic disorders

      Vymazat
  8. Hexavakcína byla vyvinuta právě pro očkování kojenců, aby je co nejšetrněji a co nejdříve pomohla ochránit před závažnými chorobami. Díky jejímu složení dokáže i nezralý imunitní systém dítěte zpracovat očkování a vyrobit si účinné protilátky proti nemocem, se kterými by si sám nemusel poradit. Pokud by se očkovalo proti každé nemoci zvlášť, dostávaly by děti o řadu vpichů navíc a trvalo by mnoho měsíců, než by dítě mohlo být chráněno proti všem šesti nemocem. Infanrix hexa se používá v České republice již více než patnáct let, během kterých byly naočkovány milióny dětí po celém světě, proto lze tvrdit, že tato vakcína má dlouhodobě ověřený bezpečnostní profil. Před uvedením do běžného užívání prošla vakcína velmi přísným testováním v rozsáhlých klinických studiích.

    OdpovědětVymazat
  9. Dětské vakcíny, obdobně jako všechny nové léky, procházejí velmi přísným laboratorním a klinickým hodnocením. Před tím, než se vakcína dostane k pacientům, absolvuje čtyři fáze testování. Během nich je její bezpečnost ověřena na stovkách a mnohdy až tisících dobrovolníků. Všechna tvrzení o nebezpečnosti vakcinace byla vědecky vyvrácena, samozřejmě má očkování nežádoucí účinky ale jsou nesrovnatelně nižší než rizika s proděláním infekce.

    OdpovědětVymazat
  10. There is no connection between vaccination and autism. please read the study here: https://academic.oup.com/cid/article/48/4/456/284219

    OdpovědětVymazat
  11. Každá vakcinace si s sebou nese samozřejmě nějakou reakci těla vašeho malého. Můj Milánek si prošel hexavakcínou před pár týdny a všechno jsme spolu s láskou zvládli. Zahrňte své dítě láskou a všechny nesnáze překonáte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle odpověd mi zlepšila den, děkuji za váš přínos do diskuze.

      Vymazat
    2. Bůh s vámi :)

      Vymazat
  12. Čau maminy. No já zůřím!! Ta vakcína stála 399 kč a malýmu po ní slezly vlasy! Má někdo podobnou zkušenost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl/a byste své dítě milovat i pokud je plešaté! Teda že se nestydíte!!

      Vymazat
    2. souhlasím a navíc existují paruky!

      Vymazat
  13. Does it even matter? We will all die one day.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. We are all dying just at different speeds. But some special ones are like Usain Bolt of dying.

      Vymazat
    2. Well if I will wina gold medal for that...

      Vymazat
  14. Obávám se, že nemůžete dítě 'neočkovat', protože očkování hexavakcínou je od 1.1.2018 podle vyhlášky 355/2017 Sb. povinné. Mezi dávkami (třemi) je časový odstup.¨Autismus je geneticky vyvolaná porucha, tudíž je nepravděpodobné, že by očkování mělo jakýkoliv vliv na jeho vznik či rozvoj - alespoň to nebylo prokázáno.

    OdpovědětVymazat
  15. I don't think that vaccination causes autism whatsoever. Sure, it could be unhealthy for your child to vaccinate it right away, but then again, do you want your child to be sick or healthy? Someone just says something random and right away there's numerous mothers freaking out about this nonesense.

    In fact... Children mostly get autism from viruses, which can be fought against with vaccines!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Mohl by mi někdo poradit nějakou vhodnou alternativu místo vakcinace???

    OdpovědětVymazat
  17. While side effects do and will continue to exist, they are rare and in most cases do not cause permanent harm. Statistics in fact significantly favour the use of vaccination, as it has been proved several times they reduce the chances of ilnesses appearing. Also, the most prominent person against the vaccination, Andrew Wakefield has been proven guilty of spreading false information.

    OdpovědětVymazat
  18. Podle hygienika se díky pravidelnému očkování vytváří dobrá kolektivní imunita populace proti vážným onemocněním. Nežádoucí účinky na hexavakcínu prý nejsou alarmující.

    OdpovědětVymazat
  19. What to do if my child got autism from vaccination? Is there somewhere I can dispose of him? Can I ask for refund?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do you still have your receipt?

      Vymazat
    2. You can refund your child even without the receipt. Just put him in the thing called 'baby box'.

      Vymazat
  20. tady kouknete co to dela kdyz se neockuje
    https://relax.lidovky.cz/nocni-mura-z-berlina-nemecke-ne-ockovani-na-vlastni-kuzi-pjs-/zajimavosti.aspx?c=A150302_152657_ln-zajimavosti_ape

    OdpovědětVymazat
  21. Pokud máte obavy z vedlejších příznaků očkování, uvažte, že jsou těžko srovnatelné s potížemi doprovázejícími nemoci, proti kterým se očkuje.

    OdpovědětVymazat
  22. Dají se nějak nahravat obrazky do komentářů ? Pokuď vadí smažu. za bb uděláš bakalářku

    OdpovědětVymazat
  23. Nemyslím si, že je správné dítě očkovat ihned po porodu tolika vakcínami,může to mít nežádoucí účinky a dítěti naopak uškodit. S tím vším vás ale obeznámí lékař a měl by vám sdělit všechny možné následky.V dnešní době existují nové metody, např. tzv "trojkombinace", jejíž vliv na vývoj dítěte je intenzivně studován.
    podle webu NAUTIS a MUDr. Magdaleny Ryšánkové, psychiatr APLA Praha:
    "V souvislosti s autismem a očkováním je nejčastěji zmiňována souvislost s „trojkombinací“ spalničky, příušnice, zarděnky a to jednak ve vztahu k živým kulturám, jednak k přídatné látce (konzervantu) thimerosalu. Pokud se obáváte vlivu trojkombinace na indukci či zhoršení příznaků autismu, mohou vám být k užitku následující informace (které ale samozřejmě nevyčerpávají veškeré dostupné poznatky).

    Původní podezření na souvislost regresu s očkováním trojkombinací (např. Halsey a Hyman, 2001) bylo vícero jinými studiemi vyvráceno. (Regresem je nazývána náhlá nebo postupná ztráta již dosažených schopností u předtím jinak přiměřeně nebo zdánlivě přiměřeně se vyvíjejícího dítěte. U autismu k němu dochází v nejčastěji období mezi cca 1-2 lety a postihuje nejčastěji vývoj řeči v různých kombinacích např. s neverbálními komunikačními dovednostmi, sociální interakci či zájmy dítěte.)

    Studie srovnávaly počet autistických regresů v dětské populaci před a po zavedení tohoto očkování (z nich uvádím například studie: Taylor, 2002 , Baird, 2008 ve Velké Británii, Fombonne a Chakrabarti, 2001 v Kanadě, Uchiyama a Kurosawa, 2007 v Japonsku, nebo několik studií v USA).

    Kanadská studie navíc sledovala věk dětí, kdy u nich rodiče poprvé zpozorovali příznaky autismu. Ani zde však nebyly nalezeny rozdíly mezi dětmi očkovanými a neočkovanými.

    Dle výsledků další studie bylo zjištěno, že mezi dobou, kdy bylo dítě očkováno trojkombinací a dobou, kdy u něj byly zjištěny příznaky autismu, uplynulo podobně dlouhé časové období jak ve skupině dětí s regresivním typem autismu, tak ve skupině dětí s autismem bez regrese."

    OdpovědětVymazat
  24. The anti-vaccination movement is a loosely organized conspiracy theorist subculture which blames the medical practice of vaccinations for a wide range of health problems. The movement, to a large majority led by people with no medical or scientific qualifications.

    OdpovědětVymazat
  25. to jsou vsecko kecy, nedejte se zblbnout! jde jim jen o to aby meli farmaceuticky firmy zisky!

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj nemáte někdo recept na dobrou bábovku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden autista
      Dvě dávky pervitinu
      10 minut v krametoriu a
      na ozdobu použít smuteční věnec

      Vymazat
    2. už ho tu někdo psal

      Vymazat
  27. Zákon jasně stanoví podmínku pro přijetí dítěte do mateřské školy, tedy, že musí mít řádná očkování, takže jestli chcete, aby Vaše dítě nebylo blbé jako tágo, musíte ho očkovat, jinak hrozí že ho nepřijmou ani do školky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč by měl být Milánek "blbý jako tágo", jen protože ho vzdělávám s manželem a boží pomocí doma. Achjo někteří lidé jsou prostě opravdu omezení. Modlím se za vás.

      Vymazat
    2. Promiňte, že ruším, ale mohli byste mi dát hlas v online anketě? zabere to jen minutku

      Vymazat
    3. Bůh je všemocný, to máte pravdu. Z Milánka se jistě stane nesmrtelný posel budoucnosti. Bless you.

      Vymazat
  28. Vaccinations are only a plot for Putin to take over the world. Like if you agree

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj lidi, myslím, že jsem těhotná, je mi 13 a použili jsme knondom????! Co mam dělat?

    OdpovědětVymazat
  30. THANKS EVERYBODY FOR PLAYING. REMEMBER THIS EXPERIENCE WELL..

    OdpovědětVymazat
  31. Nice and informative blog all doctors should follow.
    FLACS

    OdpovědětVymazat